Whiskey In The Jar w Manufakturze. Nowe miejsce na kulinarnej mapie Łodzi [ZDJĘCIA]

2017-08-25 14:29

Co powiecie na restaurację z motocyklowym klimatem? Na rynku Manufaktury właśnie otworzyła się nowa restauracja - Whiskey In The Jar. Zobaczcie, jak jest w środku i co znajdziecie w menu!

W wolnostojącym budynku od strony ul. Zachodniej można poczuć motocyklowo-rock’n’rollowy klimat i spróbować dań inspirowanych kuchnią amerykańską. Na uwagę zasługuje samo wnętrze Whiskey In The Jar – przeważa tu stal i intrygujące detale: m.in. rzeźby autorstwa Tomasza Górnickiego oraz instalacje Kolektywu Monstfur – absolutnej czołówki street artu w Polsce. Zaskakującym dla gości elementem będzie podwieszony do sufitu najprawdziwszy motocykl – customowy model Harley-Davidson z 2005 roku. Na antresoli powstała scena, na której pięć razy w tygodniu będzie muzyka na żywo.

W menu króluje wołowina – flagowymi daniami Whiskey In The Jar są steki i hamburgery. W ofercie m.in. polędwica serwowana na gorącym kamieniu, dzięki czemu gość sam decyduje o jej stopniu wysmażenia, a także oczywiście rostbef, T-bone i antrykot. Jest też siedem rodzajów burgerów i... mimo, że Whiskey In The Jar to królestwo mięsa, jest także burger wegański z kotletem z pieczonych buraków. Uzupełnieniem oferty kulinarnej są m.in. grillowane żeberka, sałaty: np. z marynowaną wołowiną, grillowanym kurczakiem czy krewetkami w tempurze. Można też wybrać coś na mniejszy głód, m.in. krążki cebulowe, panierowane serki, tatar lub skrzydełka BBQ. W barze natomiast autorskie drinki serwowane w efektownych słoikach.

Restauracja jest czynna codziennie od 11 do 1 w nocy, kuchnia pracuje do 23:30 (w niedzielę do 22:30).

Czytaj też: Specjalne menu dla psów w restauracji? Stacja Street Food to pierwsze takie miejsce w Łodzi

Nasi Partnerzy polecają