Założycielami Maison są Agnieszka i Sebastian, którzy przez kilka lat zdobywali swoje doświadczenie we Francji. Ich butik cukierniczy został wyróżniony m.in. przez "Elle" jako jedna z najlepszych cukierni w Polsce!
Maison to nie jest zwykła cukiernia, lecz... butik cukierniczy! Dlaczego? Bo powstają tam nie tylko najlepsze, ale i najpiękniejsze słodycze w całym mieście. Ci, którzy cenią sobie jakość na pewno nie będą zawiedzeni.

i
Ich desery zachwycają nie tylko połączeniami smakowymi, wyjątkową formą, ale tworzone są również z naturalnych, wyselekcjonowanych składników - np. czekolady Valrhona.

i
Cukiernicza pasja Agnieszki i Sebastiana została dostrzeżona również m.in. przez twórców żółtego przewodnika Gault&Millau 2019 czy też autorów takich blogów jak np. Krytyka Kulinarna.
Współpracowali z takimi firmami jak m.in.: Double Tree by Hilton Hotel Łódź, Vienna House Andel's Łódź, Lexus czy BMW.

i
"Maison" to z języka francuskiego po prostu "dom". I tak właśnie traktują to miejsce jego właściciele.
Cukiernia jest na łódzkim rynku od niedawna. Jesienią Maison będzie świętować swoje drugie urodziny.

i
Jeżeli jesteście ciekawi tego miejsca koniecznie zajrzyjcie na Księży Młyn 16!
Więcej informacji znajdziecie na stronie maisonas.pl oraz fanpage'u.
Artykuł sponsorowany