Nie masz w tym roku urlopu albo jesteś już po? Aby powrócić wspomnieniami do nadmorskich wojaży wystarczy odpowiedni klimat. A o taki zadbają restauracje w Manufakturze, które w najbliższy weekend (21-23 sierpnia) będą serwować dania z ryb i owoców morza. A wszystko to w specjalnych, festiwalowych cenach. - Kucharze przygotują dania, nie tylko z ryb morskich, ale również słodkowodnych. Będzie pstrąg, dorsz, pieczony okoń, krewetki w sosie cytrynowym, stek z mustela, właściwie nie ma potraw, które by się powtarzały - mówi organizatorka Festiwalu Dań Morskich Barbara Sokołowska-Urbańczyk.
A jeśli mielibyście ochotę na kraba... zobaczcie, jak go jeść:
Restauracje, które biorą udział Festiwalu Dań Morskich:
LaVende
Coś Dobrego
French Potato
The Mexican
Smaki PRL-u
Bierhalle
Ganesh
Pan Kejk
Tawerna Pepe Verde
American Bull
Pizza Hut
Rajskie Jadło
Impreza odbywa się pod patronatem Festiwalu Dobrego Smaku.
Więcej o Festiwalu Dań Morskich w materiale reporterki Radia ESKA Eli Piotrowskiej, posłuchajcie: