Polecany artykuł:
Festiwal Łódź Restaurant Week rozpoczął się w piątek 1 kwietnia. - Tematem przewodnim najbliższego Festiwalu najlepszych Restauracji jest hasło "Kwitnąca scena restauracyjna", pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat - mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni - podkreślają organizatorzy Łódź Restaurant Week.
Idea festiwalu jest prosta. Wybrane w mieście restauracje zaoferują swoim klientom posiłek składający się z trzech dań (przystawka, danie główne, deser). Za całość zapłacimy 39 zł. W akcji biorą udział 22 łódzkie restauracje:
- Quale Restaurant
- Restauracja u Kretschmera
- Restauracja Polska
- Hotel Grand Łódź
- Revelo Rezydencja & Restauracja
- Piotrkowska Klub Łódź
- Piknik
- Buddha Pub & Restauracja Gronowalski
- Bawełna
- Szpulka
- Restauracja Nowa Łódź
- Lokal
- Piwnica Łódzka
- Kolory Wina Bistro
- Restauracja Gęsi Puch
- Restauracja La Vende
- Zel Restauracja
- KLUB WINO
- Restauracja Four Colors - Double Tree by Hilton
- MOTYWY
- MITMI restobar
- Senoritas
Na stronie www.restaurantweek.pl możecie sprawdzić restauracje biorące udział w Łódź Restuarant Week, a także zarezerwować stolik na wybrany termin i godzinę.